Friday October 18, 2024

Pöytäporakoneet tarkkoihin töihin

Published : 11 Oct 2022, 10:55

Updated : 11 Oct 2022, 11:13

  By PartnerText
Photo: Smaskin via PartnerText .

Pöytäporakoneet, jotka myös penkkiporakoneina tunnetaan ovat vankkarakenteisia porakoneita, jotka sopivat ammattikäyttöön, vaikkakin kyllä pöytäporakoneita löytyy myös puuhastelijoiden varastoista ja autotalleista. Pöytäporakoneen avulla varmistat, että isot ja syvälle menevät reiät tulee tehtyä tarkasti ja myös tehokkaasti ilman ylimääräistä työtä. Leikkuutuotteita löytyy kaikentyyppisiin porauksiin ja poranterät erilaisille porakoneille ovat nekin oma lajinsa.

Valinnanvaraa on valtavasti ja valikoima voi tuntua ylitsepääsemättömän isolle.

Valintaa ei kannata tehdä summamutikassa, vaan kysyä rohkeasti apua tuotteiden myyjiltä, jos valinnasta ei ole täysin varma. Lopputulos ei riipu aina pöytäporakoneen käyttäjästä, vaan myös koneesta itsestään. Onnistumisen takaa löytyy oikeinlainen asenne ja välineistö. Pöytäporakoneista löytyy paljon erilaisia turvaa tuovia lisävarusteita, kuten karasuojukset ja hätäseispainikkeet.

Useimmat pöytäporakoneet eivät edes käynnisty, jos erilaiset suojaimet ja suojukset eivät ole paikallaan. Valurautarunko varmistaa tukevuuden. Uusimissa malleissa on myös digitaalinen näyttö, joka ilmoittaa porausnopeudet ja -syvyydet käytön aikana reaaliajassa.

Laatu ennen kaikkea

Ammattikoneet kestävät käyttöä ja aikaa paremmin kuin harrastuksiin tarkoitetut työkalut. Ei-ammattilaisille tarkoitetuilla malleilla kädenjälki saattaa myös olla halvan näköistä ja huonolaatuista. Pöytäporakoneita on olemassa kuitenkin kotikäyttöönkin, mutta ammatti- ja kotikäyttöön tarkoitetut laitteet eivät ole verrattavissa keskenään. Tavallisille porakoneille on olemassa telineitä, jos pöytäporakoneen hankinta tuntuu liian isolle hankinnalle vähäisen käytön vuoksi. Itse pöytäporakoneet eivät ole kalliita hankintoja. Yleensä puhutaan joistain satasista. Pöytäporakoneen hankintaa tehdessä tulee ottaa huomioon koneen ominaisuuksissa ainakin nopeus, tukevuus, pöytätason koko ja kallistettavuus, karan liike, ja maksimiporauskapasiteetti. Etäisyyksistä kannattaa ottaa huomioon etäisyys karasta pöytään, karasta jalustaan sekä karasta pylvääseen. Koneeseen kuuluva LED-työvalo on myös kätevä lisäominaisuus.

Pöytäporakone on ylivoimainen työkalu, kun halutaan porata suoria ja oikean syvyisiä reikiä. Pöytäporakoneen parhaisiin ominaisuuksiin lukeutuvat lasertähtäin, käännettävä suojus, itsestään kiristyvä istukka ja helppo korkeudensäätö. Kaikki nämä ominaisuudet eivät tule vakiona. Kodin remontoija ja oppilaitosten työpajat suosivat erilaisia malleja, joten niihin kannattaa tutustua huolella ja valita itselle sopiva vaihtoehto. Parasta pöytäporakoneissa on jo aiemmin mainittu tehokkuus. Reiät saa aina porattua oikein ilman ylimääräistä sähellystä ja se on myös turvallinen käyttää.